Megközelíthetőség

A Kar címe és elérhetősége:

Szent István Egyetem

Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar 

2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

 

Autóval

 

M3-as autópálya Budapest felől  

Az M3-as autópályáról a 27-es kijáraton (Gödöllő, Szada) kell lehajtani, majd a körforgalmat Gödöllő irányában elhagyva a kereszteződésnél jobbra kell fordulni és egyenesen haladni a Dózsa György úton egészen a központig. A HÉV síneken áthaladva, a lámpánál balra kell fordulni. Ezután (a 30-as úton) egyenesen haladva át kell hajtani még egyszer a HÉV síneken, amely után hamarosan egy tábla jelzi, hogy a Szent István Egyetemhez jobbra kell kanyarodni (a Tűzoltóság mellett). Tovább haladva a szállás (B kollégium) megközelítéséhez a második útkereszteződésnél balra, majd kb. 50 m-re a fekvőrendőrt követően (rögtön) ismét balra kell kanyarodni, ahonnan már látszik a B épület bejárata. Parkolási lehetőség az épület előtt, illetve tovább haladva az épület mellett és mögött található.

M3-as autópálya Gyöngyös felől  

Az M3-as autópályáról a 27-es kijáraton (Gödöllő, Szada) kell lehajtani, majd 2 db körforgalmat Gödöllő irányában elhagyva a kereszteződésnél jobbra kell fordulni és egyenesen haladni egészen a HÉV átjáróig, ahol a lámpánál balra kell fordulni. Ezután (a 30-as úton) egyenesen haladva át kell hajtani még egyszer a HÉV síneken, amely után hamarosan egy tábla jelzi, hogy a Szent István Egyetemhez jobbra kell kanyarodni (a Tűzoltóság mellett). Tovább haladva a szállás (B kollégium) megközelítéséhez a második útkereszteződésnél balra, majd kb. 50 m-re a fekvőrendőrt követően (rögtön) ismét balra kell kanyarodni, ahonnan már látszik a B épület bejárata. Parkolási lehetőség az épület előtt, illetve tovább haladva az épület mellett és mögött található.

30-as út Budapest felől

A 30-as út felől érkezve a Gödöllő határát jelző tábla után egyenesen kell haladni egészen addig, amíg az utat a HÉV sínjei keresztezik, mely után 100 méterre, jobbra tartva egy tábla jelzi, hogy a Szent István Egyetemre jobbra kell kanyarodni (a Tűzoltóság mellett). Tovább haladva a szállás (B kollégium) megközelítéséhez a második útkereszteződésnél balra, majd kb. 50 m-re a fekvőrendőrt követően (rögtön) ismét balra kell kanyarodni, ahonnan már látszik a B épület bejárata. Parkolási lehetőség az épület előtt, illetve tovább haladva az épület mellett és mögött található.

30-as út Aszód felől

A Gödöllő határát jelző tábla után egyenesen kell haladni. A dombtetőre felérve, a Tűzoltóságnál (a Gödöllő tábla után ez lesz a második balra kanyarodási lehetőség), balra kell kanyarodni (a Tűzoltósággal szemben, a haladási iránynak megfelelő bal oldalon egy Raab Karcher üzlet látható). Tovább haladva a szállás (B kollégium) megközelítéséhez a második útkereszteződésnél balra, majd kb. 50 m-re a fekvőrendőrt követően (rögtön) ismét balra kell kanyarodni, ahonnan már látszik a B épület bejárata. Parkolási lehetőség az épület előtt, illetve tovább haladva az épület mellett és mögött található.

Tömegközlekedéssel

 

Vonat

Vonatok Gödöllő irányába a Keleti pályaudvarról minden órában háromszor indulnak. A lehetőségek a következők. Minden egész órakor indul az Egerbe tartó gyorsvonat, amely Gödöllőig nem áll meg sehol, azonban 150 Ft-os pótjegyet kell fizetni. Minden óra 5 perckor indul a Gödöllői személyvonat, mely csak Gödöllőig közlekedik és minden óra 35 perkor a hatvani személyvonat. Gödöllőn két állomás van, az egyik a Gödöllő Állami Telepek (külterületi megálló), a másik Gödöllő Vasútállomás (itt található a gyönyörű kivitelű Királyi váró). A hatvani személyvonat esetében érdemes figyelni, hogy Gödöllő vasútállomásnál kell leszállni. Gödöllőre érkezve a vonatról leszállva látható a vasúti felüljáró, melyen átkelve két irányban lehet tovább haladni. Jobbra haladva az egyetem főbejárata, balra tartva pedig az AULA épülete és a kollégiumok közelíthetők meg. A „B” kollégium eléréséhez az Aula épületének bal oldalán kell felsétálni, majd átkelni az úton.

HÉV

Gödöllőt az Örs vezér tér felől a H8-as jelzésű HÉV-vel lehet megközelíteni. A szerelvények 20-30 percenként indulnak, napszaktól függően. A HÉV végállomásánál kell leszállni, ami a vasútállomás közvetlen közelében található. Leszálláskor egyből látni lehet a vasúti felüljárót, melyen átkelve két irányban lehet tovább haladni. Jobbra haladva az egyetem főbejárata, balra tartva pedig az AULA épülete és a kollégiumok közelíthetők meg. A „B” kollégium eléréséhez az Aula épületének bal oldalán kell felsétálni, majd átkelni az úton.

Autóbusz

Autóbuszok Budapestről a Stadion autóbusz-pályaudvarról a gödöllői autóbusz-pályaudvarra  minden órában kétszer indulnak. (Gödöllőn több helyközi megálló is van. A buszpályaudvar a város központjában helyezkedik el, mint létesítmény. A Szent István Egyetemet a gödöllői buszpályaudvarról a legegyszerűbben az Állomás úton haladva lehet megközelíteni, mely körülbelül 15-20 perc kényelmes sétát jelent. Leszállás után a MOL kút irányába kell sétálni (nem kell átmenni a benzinkút oldalára), ez lesz az Állomás út, mely kis idő után párhuzamosan halad a HÉV sínekkel. A HÉV végállomásához közeledve látható lesz a vasúti felüljáró, melyen átkelve két irányban lehet tovább haladni. Jobbra haladva az egyetem főbejárata, balra tartva pedig az AULA épülete és a kollégiumok közelíthetők meg. A „B” kollégium eléréséhez az Aula épületének bal oldalán kell felsétálni, majd átkelni az úton.

Autóbusszal Aszód felöl érkezve A „Gödöllő, Egyetem bejárati út” elnevezésű megállónál érdemes leszállni. Át kell kelni a zebrán, és a Raab-Karcher bolt oldalán haladva egyenesen sétálni, majd a második útkereszteződésben balra kanyarodni. Ezután a fekvőrendőrös kereszteződésnél ismét át kell kelni az úton és balra felfelé sétálni. A B épület bejárata az emelkedő tetején található.

A Szent István Egyetem Campus térképe